Waarom scheidings- of ouderschapsbemiddeling?

Steeds meer koppels kiezen voor scheidings- of ouderschapsbemiddeling en de overheid stimuleert dat voluit. Waarom? Ik zet de redenen graag op een rijtje.

Vermijd een dure procedureslag

Advocaten en juridische procedures doen een scheiding vaak escaleren. Dat kost jullie veel geld, tijd en energie. De strijd en de ‘opgelegde oplossing’ belasten jullie band als ouders vaak nog lang nadien. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat bemiddeling een positief effect heeft op jullie welzijn en dat van jullie kinderen.

Zie het totaalplaatje van de scheiding

Een advocaat focust meestal op het juridische, een notaris meestal op het huis en het financiële. Bemiddeling gaat over elk aspect van jullie scheiding. Jullie kinderen, vereffening en verdeling, persoonlijke verwerking: alles komt aan bod indien gewenst. Daarom volgde ik ook trainingen in kinder- en jongerencoaching en contextuele hulpverlening.

Juridisch sluitend én menselijk correct

Jullie bemiddelingsovereenkomst is juridisch waterdicht én houdt rekening met wat voor jullie fair aanvoelt, als basis voor de toekomst. Als juriste en erkend bemiddelaar garandeer ik daarbij een zo hoog mogelijke slaagkans. Voor specifieke situaties doe ik beroep op mijn netwerk van de Pareto Group, notarissen, collega-bemiddelaars en de Gezinsbond.

Bevorder jullie emotionele verwerking

Een scheiding is heel ingrijpend en gaat gepaard met hevige emoties en een rouwproces. Hoe je afscheid neemt, bepaalt mee je verwerkingstijd. Dat bleek uit onderzoek. Met een scheidingstijdlijn breng ik in kaart hoever jullie allebei staan in jullie verwerkingsproces, waarna ik de scheidingsbemiddeling op jullie tempo afstem.

Meer weten of een afspraak?
Bel 0475 86 40 57 of mail

Hoe mag ik jullie begeleiden?